Voeding voor een baby

Wilt u informatie over voeding voor zuigelingen?

Het consultatiebureau heeft een folder over de voeding voor zuigelingen van 0 tot 12 maanden. Hierin staat informatie over borstvoeding, donormelk, kunstvoeding en bijvoeding. Gebruik bij bijvoeding het voedselintroductieschema om te zien met welke groenten en fruitsoorten u het beste kunt beginnen. U kunt kiezen uit potjes of zelfgemaakte voeding.

Of kijk op de website van het Voedingscentrum. Daar kunt u het boekje kopen 'Alles over gezond eten en bewegen met baby en peuter'. Of leen een boek bij de bibliotheek.

U kunt ook naar het opvoedspreekuur van GGD Hollands Noorden.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

GGD Hollands Noorden - opvoedspreekuur

Maak telefonisch een afspraak voor het opvoedspreekuur van ma t/m vr van 8.30-16.30 uur.

Bernhardplein
76F
1781 HK
Den Helder

Voedingscentrum - mijn kind en ik

Borstvoeding of flesvoeding?

Borstvoeding is het beste voor uw baby. Voedt u uw kind niet aan de borst? Dan kunt u uw kind voeden met uw eigen afgekolfde melk of melk van een donormoeder. Heeft u geen moedermelk of wilt u geen moedermelk geven? Dan kunt u uw kind flesvoeding geven. Flesvoeding heet ook wel kunst- of zuigelingenvoeding en is onder andere te koop bij de supermarkt en de drogist.

Heeft u nog vragen? Stel ze aan uw kraamhulp of aan de medewerkers van het consultatiebureau. Of neem contact op met een gecertificeerde lactatiekundige. Zij geven hulp bij borstvoeding en hebben ervaring met het oplossen van borstvoedingsproblemen. U vindt een gecertificeerde lactatiekundige op de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Veel zorgverzekeraars vergoeden een consult.

Op de website van het consultatiebureau bij GGD Hollands Noorden leest u meer informatie.

GGD Hollands Noorden - baby en peuter

Inloopspreekuur consultatiebureau: dinsdag 13.30-14.30 uur. Telefonisch bereikbaar ma t/m vr 8.30-17.00 uur

Moedermelk Netwerk

Nederlandse Moedermelkbank

Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL)