Nazorg

Wilt u zorg thuis na de bevalling?

Na de bevalling heeft u recht op kraamzorg. Kies tijdens uw zwangerschap de organisatie waar u kraamzorg van krijgt. Uw zorgverzekering betaalt de kosten voor kraamzorg, of een deel ervan. Vraag aan uw zorgverzekeraar uit welke kraamcentra u kunt kiezen.

De kraamverzorgende komt elke dag langs en helpt u bij het verzorgen van de baby en het huishouden. U krijgt ook advies over de verzorging van de baby.

Op de website van de GGD Hollands Noorden vindt u een overzicht van verloskundigen in Noord-Holland Noord. Op Kraamzorg De Waarden en De Kraamvogel kunt u ook zoeken.

Toon op kaart (1)
x

De Kraamvogel

Bezoekadres

Comeniusstraat
8
1817 MS
Alkmaar

Postadres

Comeniusstraat
8
1817 MS
Alkmaar

Verloskundigen in Noord-Holland Noord

Overzicht verloskundigen in Noord-Holland Noord

Toon op kaart (1)
x

Kraamzorg De Waarden Den Helder

Polderweg
42
1782 EB
Den Helder
Wilt u weten wat een hielprik is?

Een paar dagen na de geboorte krijgt uw baby een hielprik. Een medewerker van de thuiszorg, de GGD of de verloskundige komt bij u thuis en neemt een paar druppels bloed af uit de hiel van de baby. Als uw kind in het ziekenhuis ligt, wordt de hielprik daar uitgevoerd. In een laboratorium wordt het bloed onderzocht op een aantal zeldzame ziektes. De meeste daarvan zijn erfelijk en komen gelukkig niet vaak voor. De ziektes zijn niet te genezen maar zijn wel te behandelen met bijvoorbeeld medicijnen of een dieet. Als de uitslag van het onderzoek goed is, ontvangt u geen bericht. Als u binnen 4 weken niets heeft gehoord, is de uitslag goed.

Kijk op de website van GGD Hollands Noorden voor meer informatie.

GGD Hollands Noorden - baby en peuter

Inloopspreekuur consultatiebureau: dinsdag 13.30-14.30 uur. Telefonisch bereikbaar ma t/m vr 8.30-17.00 uur

RIVM - hielprik

Wilt u weten wat het consultatiebureau doet?

Het consultatiebureau houdt de groei en de ontwikkeling van uw kind in de gaten. Verder verzorgt het consultatiebureau ook de inentingen. Na de bevalling komt er iemand van het consultatiebureau bij u thuis. Na ongeveer 1 maand gaat u voor het eerst met uw kind naar het consultatiebureau.

Het bezoek aan het consultatiebureau en de keuze voor vaccineren is op vrijwillige basis. U kunt ook voor uw huisarts of kinderarts kiezen.

Het consultatiebureau vindt u bij GGD Hollands Noorden.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

GGD Hollands Noorden - consultatiebureau

Locatie: Gezondheidscentrum
Inloopspreekuur consultatiebureau: dinsdag 13.30-14.30 uur

Telefonisch bereikbaar ma t/m vr 8.30-17.00 uur

Bernhardplein
76F
1781 HK
Den Helder
Wilt u weten wat de nacontrole is?

Ongeveer 6 weken na de geboorte van uw kind komt u bij de verloskundige voor de nacontrole. U bespreekt dan hoe het ging met de zwangerschap, de bevalling, de begeleiding en de zorg.

Heeft u na de bevalling huilbuien en negatieve gevoelens?

Door de hormonen in uw lichaam kunt u last krijgen van huilbuien of depressieve gevoelens. Dit worden ook wel baby blues of kraamtranen genoemd. Misschien heeft u ook last van spanningen in uw relaties. Blijf er niet mee zitten. Praat met uw kraamverzorgende, verloskundige of huisarts. Zij helpen u verder. Kijk voor meer informatie op de websites Mama en zo en InfoNu.

Uw huisarts kan u doorverwijzen naar de praktijkondersteuner van de praktijk. Ook op De Kraamvogel en Kraamzorg De Waarden vindt u meer informatie over gevoelens na de bevalling.

Toon op kaart (1)
x

De Kraamvogel

Bezoekadres

Comeniusstraat
8
1817 MS
Alkmaar

Postadres

Comeniusstraat
8
1817 MS
Alkmaar
Toon op kaart (1)
x

Kraamzorg De Waarden Den Helder

Polderweg
42
1782 EB
Den Helder

Mama en Zo - Babyblues