Koken

Wilt u zelf blijven koken?

Er zijn veel verschillende keukenhulpmiddelen die het koken makkelijker kunnen maken. Kijk bijvoorbeeld op de Hulpmiddelenwijzer van Vilans.

Vraag op de dagen dat het tegenzit of iemand uit uw omgeving voor of met u wil koken. Vaak zijn vrienden, familieleden, buren of bekenden bereid om u een handje te helpen. U kunt ook gezonde kant-en-klaar-maaltijden kopen in de supermarkt.

Of zoek een vrijwilliger die voor of met u kookt. Vrijwilligers vindt u bij Noordkopvoorelkaar of Humanitas. U kunt ook zelf een oproep plaatsen op Noordkopvoorelkaar.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Humanitas - Kop van Noord-Holland

Bernhardplein
76 H
1781 HK
Den Helder
Toon op kaart (1)
x

Vrijwilligerspunt Noordkopvoorelkaar

Vrijwilligerspunt van MEE & De Wering.

Het vrijwilligerspunt is vanwege corona tijdelijk gesloten. Er is nu helaas geen mogelijkheid tot bezoeken.
Ze zijn wel te bereiken via telefoon en e- mail.

Bernhardplein
76E
1781 HK
Den Helder

Hulpmiddelenwijzer - koken

Is er niemand die voor u kan koken?

U kunt gebruikmaken van een maaltijdservice. Met een magnetron heeft u in een handomdraai een gezonde warme maaltijd op tafel. Of kijk eens op de website Thuisgekookt. Op deze website bieden mensen maaltijden aan die u kunt ophalen. Soms betaalt u een klein bedrag en soms is het gratis. U kunt ook kiezen voor maaltijden op een vaste dag per week of thuisbezorgen.

Omring verzorgt maaltijden aan huis. Deze worden gratis thuisbezorgd. Of misschien zijn de maaltijden van Vers Aan Tafel of Apetito iets voor u. U kunt maaltijden bestellen op de websites. In Huis Den Helder kunt u samen met anderen eten.

Toon op kaart (1)
x

Omring - maaltijdservice

Heeft u een Omringpas? Dan betaalt u geen bezorgkosten.

Thuisgekookt

Voor mensen die extra ondersteuning bij de avondmaaltijd kunnen gebruiken omdat ze in een lastige situatie zitten.

Wilt u met andere mensen eten?

Bent u 55+ en wilt u gezellig met anderen eten? Voor een klein bedrag kunt u mee-eten in het restaurant van een zorgcentrum of wijksteunpunt.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden.

Vrijwaard heeft 4 ontmoetingscentra waar u ook met anderen kunt eten. Het gaat om Tijd, De Soos, De Verbinding en Westhoek. Kijk op de website voor adressen en telefoonnummers. Er is ook een theehuis, Paviljoen van Toen. Ook in Huis Den Helder kunt u samen met anderen eten. Kijk op de website voor meer informatie.

Toon op kaart (1)
x

Vrijwaard - restaurants

U kunt in Den Helder terecht in 2 restaurants van Vrijwaard: De Soos en Westhoek.