Kinderwens

Er zijn veel mogelijkheden om een kind te krijgen. U kunt proberen zwanger te worden, een donor of draagmoeder te vinden, bekijken of u in aanmerking komt om te adopteren of om pleegouder te worden.

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Wilt u graag kinderen?

Kijk voor informatie op de websites Straks zwanger worden, Babyinfo, Groeigids en ZwangerWijzer. Op ZwangerWijzer vindt u een test voor vrouwen die zwanger willen worden. Verder staat er informatie over risico's voor de zwangerschap en de baby. Ook op de website van Stichting Opvoeden vindt u informatie. Natuurlijk kunt u voor advies ook terecht bij de huisarts of verloskundige.

Babyinfo

Opvoeden.nl

Straks zwanger worden

Wilt u zwanger worden?

Kies voor gezond eten en voldoende beweging. Sommige dingen kunt u beter laten staan, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de ongeboren baby. Denk bijvoorbeeld aan alcohol, sigaretten en drugs.

Begin bij een kinderwens minimaal 4 weken voor de zwangerschap met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur is een vitamine die goed is voor de gezondheid van de (ongeboren) baby. Foliumzuur slikken verkleint de kans dat het kindje wordt geboren met een ernstige aandoening, zoals een open ruggetje of een open schedel. Blijf slikken tot u minimaal 10 weken zwanger bent. U kunt gewoon foliumzuur blijven slikken als u niet meteen zwanger raakt. Het is niet schadelijk voor uw gezondheid. Foliumzuurtabletten kunt u zonder recept bij de drogist of apotheek kopen.

Bent u al zwanger en slikt u nog geen foliumzuur? Begin dan alsnog.

Wilt u uw vruchtbare dagen uitrekenen? Er zijn verschillende websites die een korte test aanbieden. Sommige vrouwen worden makkelijk zwanger, bij anderen duurt het langer. Lukt het na een jaar nog niet? Ga dan naar de huisarts.

Voedingscentrum

Heeft u geen partner of is uw partner van hetzelfde geslacht en wilt u graag een kind?

Overweeg een spermadonor of een draagmoeder. Meer informatie over zaad- en eiceldonatie en draagmoederschap vindt u op de website van Freya. Kijk voor informatie over draagmoeders ook op de website van Rijksoverheid.

Freya - vruchtbaarheidsbehandelingen

Rijksoverheid - draagmoeder

Wilt u pleegouder worden?

Informatie, advies en uitleg vindt u op de website van Pleegzorg Nederland.

In de Kop van Noord-Holland kunt u terecht bij Parlan en bij de William Schrikkergroep.

Toon op kaart (1)
x

William Schrikker Pleegzorg

Op deze website vindt u meer informatie en het aanmeldformulier.

Toon op kaart (1)
x

Parlan - pleegzorg

Annie Romein-Verschoorlaan
15
1784 NZ
Den Helder

Wilt u een kind adopteren of denkt u daarover na?

De stichting Adoptievoorzieningen geeft informatie en advies. Kijk op hun website of bel als u vragen heeft. Op Opvoeden.nl vindt u meer informatie over adoptie en pleegzorg.

Opvoeden.nl

Stichting Adoptievoorzieningen

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 9.00 -14.00 uur.

290
3500 AG
Utrecht

Wanneer gaat u naar een verloskundige of gynaecoloog?

Een verloskundige of gynaecoloog is een specialist die u kan begeleiden in of naar een (gewenste) zwangerschap. In geval van een duidelijk verhoogd risico begeleidt een gynaecoloog u.

Wanneer u zwanger bent, houdt de verloskundige of gynaecoloog tijdens de duur van de zwangerschap de gezondheid van moeder en baby in de gaten. Vanaf de 8e tot 12e week in de zwangerschap is het tijd voor een eerste bezoek. De verloskundige of gynaecoloog stelt dan veel vragen aan u (en uw partner). Ook wordt de bloeddruk van de aanstaande moeder gemeten en de termijnecho ingepland. Hij of zij bekijkt de baarmoeder nauwkeurig door een echo en kan daarna de zwangerschap(sduur) bevestigen.

Verloskundigen in Noord-Holland Noord

Overzicht verloskundigen in Noord-Holland Noord

Heeft u te maken met vruchtbaarheidsproblemen?

Als u vruchtbaarheidsproblemen heeft, kan de huisarts u naar een specialist doorverwijzen.