Hulp in en om het huis

Soms gaat het huishouden of koken (tijdelijk) moeilijker, of zijn er klusjes die u niet meer zelf kunt doen. Als u graag op uzelf wilt blijven wonen, is er met hulp van familie, vrienden, vrijwilligers of professionals veel mogelijk. Misschien zijn er bijvoorbeeld alleen wat aanpassingen of hulpmiddelen nodig, of willen familieleden of vrienden kleine klussen van u overnemen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Of schakel een professionele schoonmaakhulp of thuiszorg in. Informeer ook bij uw huisarts en zorgverzekering welke hulpmiddelen of zorg zij u kunnen bieden. Misschien is personenalarmering een optie. Dan komt er bij nood meteen hulp.

Is dit onvoldoende of lukt dit niet? Maak dan een afspraak met de gemeente voor informatie en advies. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u de kosten voor de hulp in huis (deels) zelf.

Huishoudelijke hulp vindt u bij Miep, Buurtdiensten en HulpThuis van Vrijwaard. Of vraag het aan bij ZO... met uw Omringpas. Met advies van het ziekenhuis, de huisarts of de wijkverpleegkundige kunt u zorg krijgen. Bijvoorbeeld thuiszorg van Alphatrots, Vrijwaard, Buurtzorg of Omring Thuiszorg. De kosten gaan via de zorgverzekering.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

ZO...

ZO... is een dochterorganisatie van Omring.

Nieuwe Steen
36
1625 HV
Hoorn
Toon op kaart (1)
x

Vrijwaard - thuiszorg

Vul het aanvraagformulier in.

Timorlaan
139
1782 DR
Den Helder
Toon op kaart (1)
x

Omring Thuiszorg

Prins Hendriklaan
2
1781 KA
Den Helder

Miep

Huishoudelijke hulp en ondersteuning.

Buurtdiensten Den Helder

Voor hulp in en om het huis

Waarover wilt u iets weten?