Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl betekent goed voor uzelf zorgen. Het helpt ziekten tegen te gaan en zorgt ervoor dat u zich beter voelt. Als u gezonder wilt leven, zijn er veel zaken waaraan u kunt werken.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Wilt u meer weten over een gezonde leefstijl?

Gezond eten is belangrijk. Eet gevarieerd en niet te veel. U voelt zich daardoor fitter en u blijft langer gezond. Tips voor een gezonde en actieve leefstijl vindt u op de website Wat eet en beweeg ik. Kijk ook op de website van het Voedingscentrum.

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Voor jongeren is dat een uurtje per dag. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u ook beweegtips. Kijk voor sportverenigingen op de website van Team Sportservice Den Helder.

Eet gevarieerd en niet te veel. U voelt zich daardoor fitter en u blijft langer gezond. Tips voor een gezonde leefstijl vindt u op de website van het Voedingscentrum. Test uw eetgewoonten met de Eetmeter.

Team Sportservice Den Helder

Voedingscentrum

Voedingscentrum - eetmeter

Thuisarts.nl

Voedingscentrum

Heeft u vragen over uw gezondheid?

Op website van de GGD vindt u antwoorden en informatie over hoe u ziekte kunt voorkomen.

U vindt uitleg en advies over kwaaltjes, aandoeningen en ziekten. Ook op de website van GGD Hollands Noorden vindt u meer informatie.

GGD Hollands Noorden - gezondheid

GGD - Nederland

Waarover wilt u iets weten?